Frågor & svar


Frågor & svar

Om utbildningen till systemisk coach


1. Varför läsa till systemisk coach istället för en "vanlig" coach?

Svar: Vår erfarenhet är att det är förståelse för helhet som många behöver idag - en systemisk förståelse. Det är och har varit fokus på att hitta "den bästa metoden som ska passa alla" under en lång tid - men vi vet att en metod inte passar alla. Precis som att alla som har ont i huvudet inte ska ha en tablett för det symptomet. Någon behöver glasögon, någon behöver dricka vatten, någon en paus från sin skärm etc. Så för dig som verkligen vill kunna ta utgångspunkt i den eller de människor du har framför dig, så vet vi att innehållet i utbildningen ger möjlighet till den kunskapen och kompetensen.


2. Jag vet inte om jag skulle passa som coach. Hur vet man?

Svar: Ja, hur vet man innan man har testat? En bra grund är att gå en seriös utbildning där det ingår praktisk träning i att coacha och även skaffa sig erfarenhet genom att själv bli coachad.


3. Finns det inte redan tillräckligt med coacher? Kommer det finnas jobb?

Svar: Det vi vet är att det är många som behöver hjälp att må och fungera bättre. Det är fler barn, ungdomar och vuxna som mår dålig nu än någonsin tidigare. Så det finns behov av kompetenta coacher överallt.


4. Hur mycket kostar utbildningen? Är den CSN-berättigad?

Svar: 45 000 kr och vi erbjuder kostnadsfri avbetalning. Den är inte CSN-berättigad.


5. Är det någon form av test eller prov i slutet av utbildningen för att bli certifierad?

Svar: Det ingår praktiska uppgifter som ska genomföras och redovisas löpande under utbildningen. Inga skriftliga prov.


Om coacherna


1. Hur vet jag vilken coach jag ska välja?

Svar: Alla cocher har en gemensam utbildning - systemisk coachutbildning, utöver det så har de annan utbildning och erfarenhet och är förstås olika individer. Det bästa är att du kontaktar någon av dem och efter ett samtal avgör ni om ni vill träffas för en första cochning.


2. De flesta av era coacher är i Stockholm och jag bor alldeles för långt bort. Kan jag bli coachad på distans?

Svar: Absolut.


3. Jag har läst att många får hjälp av KBT. Använder era coacher det också?

Svar: Vi tränar oss inte på metoder och modeller, så en systemisk coach är tränad på att coacha på andra sätt. Sen kan det finnas någon systemisk coach som även har utbildning inom KBT och om något från de området passar in så kommer självklart coachen nyttja den kompetensen. Flexibelt och precist inför den individ som blir coachad.


4. Vad kostar det att bli coachad?

Svar: Det är upp till varje coach att prissätta sitt arbete.


5. Måste jag vara på botten för att bli coachad? Vet många som mår sämre än jag gör men jag känner att jag behöver hjälp ändå.

Svar: Det finns inget krav på må dåligt för att bli coachad. Ibland är det skönt att prata om funderingar, karriärval och om livet i stort. Vi tänker att det ger mening för de allra flesta att träffa en systemisk coach för att få en liten "restart".

SYSTEMISK COACHNING


Alla människor är unika och vi har uppmärksamhet på hela systemet hos  just den människa vi har framför oss när vi coachar.

TVEKA INTE


Våra coacher finns här för att hjälpa dig. Under sidan "Coacher" hittar du deras kontaktuppgifter.

SOCIALA MEDIER


Instagram @sussbjorklund

Facebook @restartcompany

Hemsida www.restartcompany.se

Copyright @ Systemisk coach, 2019